2 January 2018

Blogworkshop: leren bloggen en loslaten

Plaats: Lokaal 7, anemoonstraat 25
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
Datum: 11 januari 2018
Toegang: gratis, koffie en thee inbegrepen
Aanmelden: via sander@aapblogmies.nl

Onder leiding van: Sander Ritman – Eenzaamheiddeskundige en oprichter van Stichting Aap Blog Mies

Eenzaamheid

Burn-out, depressie, angststoornissen, rouw, psychische klachten, lichamelijke pijn, vermoeidheid, stress, agressie, frustratie, boosheid, ongelukkig-zijn, je-oud-voelen, je-niet-begrepen-voelen en ga zo maar door, zijn allemaal abstracties en uitingen van één en hetzelfde gevoel: eenzaamheid. Het is een gevoel waar je niet mee rond wil blijven lopen omdat hij destructief voor zowel jezelf als jouw omgeving is.

Leren loslaten

Het leven is er om de eenzaamheid op te lossen. Zolang jij jezelf als individu ziet, als afzonderlijke entiteit, gescheiden van de rest, zullen angsten je blijven achtervolgen. Zodra je bevrijd bent van jouw ego, is er verbondenheid, eenheid, vrede, rust, vertrouwen en geluk. Met het vasthouden aan wie je denkt te zijn, is er de eenzaamheid waaruit al het aardse lijden voortvloeit: zoals onvrede, onrust, agressie en angst.

Als je hiertoe bereid bent en jezelf rijp acht om in 2018 daadwerkelijk stappen te zetten richting een gelukkiger, gezonder en een meer uitgebalanceerd leven, dan nodig ik je graag uit voor deze blogworkshop. Ik zal je motiveren en inspireren vanuit mijn eigen ervaring met angst en eenzaamheid, zelfinzicht, kennis van het hart en Oosterse filosofie, meditatie, bewegingsleer en… door te gaan bloggen.

Bloggen

Wil je echt vooruit komen tijdens jouw levenswandel en aan jezelf werken, dan is een bepaalde mate van doorzettingsvermogen onmisbaar. Daarom is er de mogelijkheid om elkaar hierin te steunen via Aap Blog Mies. Dit is een besloten online omgeving waarop je jouw verhaal met anderen kunt delen door te bloggen. Ook kun je hier de vorderingen op jouw levenspad bijhouden middels een openbaar dagboek. Bloggen biedt ontzettend veel creatieve mogelijkheden. Welke dit zijn en hoe het precies werkt, vertel ik je allemaal tijdens de workshop. We gaan dan ook aan de slag met het schrijven van een blogbericht.

Aanmelden kan bij Sander Ritman via sander@aapblogmies.nl.

Sander Ritman

Illustratie boven blogbericht: Nour Daghestani

Wil je meebloggen?

Zou je zelf ook graag een blog willen bijhouden op dit platform? Wil je meelezen met alle verhalen en daaronder je bewondering kunnen uitten? Aarzel dan niet langer en geef je op voor Aap Blog Mies.

Deze blogpost is geschreven door: Sander